salad diet

Sa tinem sau nu o dieta rapida?

Dietele rapide sunt la indemana oricui in urma unei cautari simple pe internet. Acum, mai ales odata ce am lasat in urma sarbatorile, kilogramele in plus se fac cunoscute, iar noi vrem sa scapam de ele cat mai repede. Desi sunt mai riguroase, dietele rapide, tin, dupa cum spune si numele lor, mai putin timp astfel incat suntem tentati sa apelam direct la ele. Insa, sunt ele mai sanatoase decat alte diete? Este oare organismul nostru pregatit sa le suporte? In articolul urmator va vom prezenta plusurile si minusurile unei astfel de diete.

De ce sa nu tin o dieta rapida?

Vorbind de dietele rapide, am fi inclinati sa incepem cu intrebarea „de ce sa tin o dieta rapida?”. Cu toate acestea, argumentele contra acestui tip de diete sunt, din pacate, mult mai numeroase decat cele pro. Multe persoane sunt fascinate de posibilitatea de a slabi mult intr-o perioada foarte scurta de timp. Se aproprie o nunta si vreti sa intrati in rochia preferata, sau poate vreti sa mergeti cu prietenii la jogging, dar ati observat diferenta de cateva kilograme intre ei si dumneavoastra. Va decideti deci sa tineti o dieta rapida. Nu va grabiti! Dietele rapide sunt intr-adevar metode foarte eficiente care ne ajuta in lupta cu kilogramele.

Insa dietele rapide nu sunt foarte sanatoase!

apple diet fat fitDieta rapida va putea intr-adevar sa scape de acele kilograme in plus intr-o perioada scurta de timp, dar de cele mai multe ori chinul prin care se trece este unul destul de consistent. Dietele rapide sunt de cele mai multe ori diete hipocalorice extreme. De aceea, perioada scurta de timp in care se scade in greutate este defapt un element contra acestui tip de diete. Organismul se va dezechilibra datorita consumului extrem de redus de calorii, fapt ce va duce la posibila aparitie a unor probleme de sanatate. Pielea va capata o culoare nenaturala, organismul va fi slabit, dumneavoastra veti fi obositi, trasi la fata. O astfel de dieta poate de asemena provoca hipotensiune, poate duce la aparitia pietrelor la rinichi sau a pierderilor de calciu. In plus, dietele rapide sunt foarte restrictive, nefiind indicate oricarei tipologii umane. Multi nu vor putea sa mentina ritmul drastic al dietei, vor renunta, fapt ce poate duce la probleme minore de ordin psihologic.

Avantajele unei diete rapide

Raspunsul la aceasta intrebare este unul relativ simplu: in ciuda dezavantajelor care vin alaturi de o asemenea dieta, veti putea ajunge la greutatea dumneavoastra ideala intr-o perioada foarte scurta de timp. Cu toate acestea trebuie sa stiti ca aceste diete lucreaza de cele mai multe ori pe termen scurt. Odata ce va intoarceti la stilul de viata anterior toate kilogramele pe care le-ati pierdut se vor intoarce inapoi. Aceste diete sunt uneori numite de tip „yo-yo”, deoarece implica oscilatii mari de greutate.

Daca vreti intr-adevar sa slabiti repede, aveti grija sa va consultati medicul specialist inainte de a incepe o dieta rapida. Se poate ca organismul dumneavoastra sa nu fie pregatit pentru ea. De asemenea, este indicat sa nu combinati pastilele pentru slabit cu dietele rapide.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*